Известие

Collapse
No announcement yet.

Некъв вирус е пипнала мойта убавица...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Некъв вирус е пипнала мойта убавица...

Колеги и другари ... болен съм и аз ... колицата ми от днес нещо не е добре, болнава ми се види
    Накратко ситуацията - колата пали от раз, няма никакви проблеми с оборотите на празен ход и до 3000 ... да, ама после - после става кофти. Над 3000 оборота започва да прекъсва, не работи равномерно - ако задържа газта примерно на 4000, започва да прекъсва кофти и да падат оборотите бавно. По време на движение е същото - при плавно ускорение няма проблем, но подам ли повечко газ - забива муцуната и изобщо не поема. Нямах време да проверявам свещи и кабели, щото трябваше да хващам пътя към Северна България ... та ... някой да каже на каква болест прилича тва ???
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
    Колеги и другари ... болен съм и аз ... колицата ми от днес нещо не е добре, болнава ми се види
    Накратко ситуацията - колата пали от раз, няма никакви проблеми с оборотите на празен ход и до 3000 ... да, ама после - после става кофти. Над 3000 оборота започва да прекъсва, не работи равномерно - ако задържа газта примерно на 4000, започва да прекъсва кофти и да падат оборотите бавно. По време на движение е същото - при плавно ускорение няма проблем, но подам ли повечко газ - забива муцуната и изобщо не поема. Нямах време да проверявам свещи и кабели, щото трябваше да хващам пътя към Северна България ... та ... някой да каже на каква болест прилича тва ???
    бали мааааму да не би нещо да се е намокрило некое реле
    или да е починал некои комутатор
    155 осем хиляди клапана 16 вериги
    0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Запушване по генерацията, ако го прави и на двете горива/ако изобщо има 2/. Ако е само на бензин - горивен филтър или пробито маркуче в кутията на помпата.
      Тъй мисля аз.
      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
      Автогаз сервиз-
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Роби е прав,защото при мен ги имаше същите симптоми и се оказа спукан маркуч на бенз.помпа.
        ALFA ROMEO 155 1.8 TS 8V -ex.
        sigpicALFA ROMEO 155 2.0 TS 8V-настояща
        0898463130-Румен

Comment

При мен тва идваше от ТПС.Поне проверката е лесна.
          Lancia Lybra 1.9 JTD 105

Comment

А пък при мене от преебан мотор. Така,че ходи на диагностика

155 2.5 V6
            Passat 2.5 TDI 180hp highline

Comment

с твоя проблем може да е от 30 неща , вкючително и от дебитомер
              Volvo S80 2.0 T5 180hp
              Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
              Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower Покажи съобщение
                с твоя проблем може да е от 30 неща , вкючително и от дебитомер
                Еми ние затова залагаме...
                0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                Автогаз сервиз-
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Колата се кара на бензин САМО. До предния ден нямаше никакви признаци за някакъв проблем.
                  Ще се ходи на диагностика, то е ясно, но исках да потърся акъл от вас с цел да знам за какво що-годе може да става дума.
                  Дотук като мисля, нещата май наистина отиват накъм недостатъчно количество бензин - само че не знам кой може да удари едно рамо да измерим налягането на бензина от помпата ...
                  Други идеи да имате ?

Comment

.

алекс,защо не пробваш да вкараш маркуча на излишното гориво в някаква садинка (туба от мин. вода) и на форсаж ще се види дали връща нещо!?
                    симптоматиката на заболяването е недохранване,така мисля.

Comment

На там отиват нещата - бедна горивна смес(особено ако припуква в смукателният колектор)
                      Това с маркучетата на бензиновата помпа ми се е случвало и на мен......вътре в резурвоара м/у помпата и тръбоповодите има една серпентина свързана с маркучета....при мен се беше скъсало маркучето което е след серпентината и води към ихода на резурвоара....интересно , но и логично, че при пълен резорвар нямаше проблем, но като падне нивото полвината от бензина си го въртеше вътре и недостигаше за мотора и от там прекъсването...
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Забрваих нещо - от няколко дена постоянно ми свети лампата за инжекциона. Но понеже си омотавах гофрирания маркуч че е спукан, предположих че е от това (и преди като съм правил тази операция ми светеше лампата няколко дена).
                        Та това е, ще ходим на преглед явно, но след като погледна свещите и кабелите утре.
                        Благодаря на всички за помощта, ако се сещате още нещо - пишете.

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                          Забрваих нещо - от няколко дена постоянно ми свети лампата за инжекциона. ...
                          Анакин, трябваше с това да почнеш ... Тичай на доктор и после сподели.

Comment

Е трябваше, ма нали казах от какво се подведох ...

Нов шок господа - самодиагностиката на колата (с петте напомпвания на газта) ми показа някакъв странен код. В началото мислех че не съм преброил правилно, и затова повторих, но излезе същото - 1-1-2-2.
                            Според менюалите за 155 такъв код не би следвало да има ... Какво може да е това по дяволите ?!?
                            Attached Files
                            Last edited by Alfa User; d.m.y г., 14:30.

Comment

Сега като се замислих, първото светване на лампата беше доста продължително - почти двойно на другите светвания ... Слизам пак да видя да не пропускам нещо, но съм вече в тотална почуда. Иска ми се все пак да проверя каквото мога сам, преди да дам 30 кинта за диагностиката. Отделно от това, колата ВЕЧЕ и на празен ход не работи добре

П.П. Вадих свещите за почистване - тия на 4-ти цилиндър бяха оляти в смес от бензин и като че ли масло ... Започвам да си мисля че има запушена дюза и се чудя дали да не шибна ударно една добавка Redex за прочистване ?
                              Last edited by Alfa User; d.m.y г., 14:31.

Comment

Working...
                              X